Din acest motiv, Bright Side a creat o listă cu astfel de mituri, demascate.
Mâncatul după şase seara îţi face rău
Acesta este unul dintre cele mai vechi mituri despre alimentaţie, însă ţinând cont de ritmul vieţii moderne, luarea cinei la ora şase seara nu este doar sănătos, ci de aşteptat. Adevărul este că nu ar trebui să mâncăm cu trei ore înainte de a ne culca, iar mâncărurile de la cină ar trebui să fie cât mai uşoare.
Grăsimea este dăunătoare
Grăsimea este considerată dăunătoare pentru sănătate, însă acest lucru nu este neapărat adevărat. Fără grăsime nu ai putea digera mâncarea, grăsimea ajutând la metabolizarea vitaminelor A şi E, iar lipsa grăsimii din corp duce la imposibilitatea producerii hormonilor. Lipsa grăsimii rezultă şi în îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Cea mai bună idee ar fi să mănânci mai puţine alimente care conţin grăsimi nesănătoase, precum cârnaţii, maioneza, prăjiturile sau torturile, însă nu să le elimini cu totul.
Gustările sunt nesănătoase
Acest mit nu se aplică oricărui fel de gustare. Sigur, să mănânci ciocolată sau alte dulciuri nu este o idee bună, însă dacă le înlocuieşti cu alune sau fructe, obţii o gustare sănătoasă.
Toate alimentele organice sunt sănătoase
Produsele organice (adică produse fără organisme modificate genetic, fără pesticide sau aditivi) sunt de multe ori la fel ca echivalentele lor normale, cu excepţia preţului ridicat în primul caz.
Carbohidraţii trebuie evitaţi
Există două feluri de carbohidraţi: simpli şi complecşi. În timp ce primii se găsesc în zahăr, ciocolată, miere, fructele dulci, pâine albă şi cartofi şi ar trebui evitaţi, cei din a doua categorie sunt sănătoşi şi se găsesc în cereale, fasole sau fructe de pădure.